Tverų Logotipas
Mūsų rėmėjai:
Tverų herbas Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerija Lietuvos Leader Leader Kaimo Plėtros Fondas

BALANDIS ŠVAROS IR TVARKYMOSI MĖNUO

Paskelbta 2021-04-14

Atgal į visas naujienas

Naujienos nuotrauka

Balandis jau nuo seno garsėja švaros mėnesiu. Po rudens vėjų ir žiemos šalčių, nutirpus sniegui, ateina laikas atsiraitoti rankoves ir pulti apsišvarinti.

 

Kviečiame visus savarankiškai prisijungti prie aplinkos tvarkymo, kadangi neaišku kada turėsime galimybę suorganizuoti bendrą talką.

 

Būkime pilietiški ir atlikime savo pareigą gyventi švariame miestelyje ir švarioje valstybėje. Nebūkime abejingi aplinkai, kurioje mes patys gyvename, juk norime kvėpuoti švariu oru, eiti švariomis gatvėmis, lankytis tvarkinguose parkuose, miške rasti švarias ir patrauklias aikšteles.

 

Padėkime gamtai apsivalyti nuo šiukšlių, kurias paliekame mes patys.

 

Jei kiekvienas  pakelsime bent po vieną šiukšlę, nusišluosime savo teritoriją, aplinka taps daug švaresnė ir sveikesnė. Nieko tokio, kad ne visi tvarkyti aplinką išeisite su džiaugsmu, jau geriau tvarkytis iš pareigos, nei visai nesitvarkyti.

 

Rietavo savivaldybės gyvenviečių tvarkymo ir švaros taisyklėse numatyta: ,,Visų nuosavybės formų įmonės bei jų padaliniai, įstaigos, organizacijos, bažnyčia, visuomeninės ir politinės organizacijos, nepriklausomai nuo jų pavaldumo ir privačių valdų, garažų, daugiabučių namų, butų savininkai (nuomininkai) ir jų bendrijos, bendrabučių gyventojai privalo valyti prie jų teritorijų ir valdų esančias gatves, šaligatvius, pėsčiųjų takus ir bulvarus, kiemus, žaliuosius plotus, kelkraščius, griovius, išvežti susikaupusius nešvarumus, žemes, buities atliekas ir šiukšles, medžių lapus. Organizacijos ir savininkai privalo valyti jiems priskirtos ar priklausančios gatvės dalį, pėsčiųjų taką, šaligatvius, takus, griovius, esančius prie sklypo.

 

 Nusišluokime ir susitvarkykime savo teritoriją, nebūkime abejingi. O jeigu tai darysime smagiai, kūrybingai, žaisdami ir sportuodami, tada tai taps ne darbu, prievole, o tikrų tikriausia pramoga ir atrakcija.

 

Tverų seniūnijos infromacija



1 slide SineWave