Tverų Logotipas
Mūsų rėmėjai:
Tverų herbas Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerija Lietuvos Leader Leader Kaimo Plėtros Fondas

Bendruomenėje pirmas garbės narys, išsirinkta nauja valdyba

Paskelbta 2014-04-11

Atgal į visas naujienas

Naujienos nuotrauka

Balandžio 4 d. vyko Tverų bendruomenės ataskaitinis - rinkiminis susirinkimas. Besibaigiančios kadencijos bendruomenės valdybos pirmininkui Jonui Rekašiui buvo malonu prisiminti per pastaruosius 3 metus nuveiktus darbus.

 

Į atnaujintus kultūros namus susirinko virš 50 tveriškių. Susirinkime dalyvavo ir Rietavo sav. meras Antanas Černeckis, Tverų seniūnas Antanas Zalepūgas, Rietavo verslo informacijos centro direktorė Laima Dockevičienė, Rietavo policijos komisariato atstovai, kiti svečiai.

 

Šio susirinkimo pagrindinis tikslas – apžvelgti besibaigiančios kadencijos bendruomenės valdybos darbus, aptarti ateities planus. Prieš pristatydamas veiklos ataskaitą J. Rekašius ir Tverų sporto klubo „Vykintas“ pirmininkas Juozas Norkevičius kartu su RVIC direktore L. Dockevičiene pasirašė sutartis dėl paramos vykdomoms veikloms ateityje, tuo pačiu palinkint, kad naujai pavakare išrinkta bendruomenės valdyba tęstų pradėtus darbus.  J. Rekašius pasidžiaugė gražiu bendradarbiavimu su seniūnija, ir paminėjo, kad tveriškiai ne tik klausytų valdžios, bet ir verstų ją dirbti. Pristatydamas ataskaitą J. Rekašius teigė, kad vienas iš svariausių bendruomenės indėlių – pagalba rengiant kasmetinę Tveriškių sueigą. Šiai šventei nuolat noriai aukoja bendruomenės rėmėjai. Jis džiaugėsi, kad galėjo su tveriškiais susirinkti jau rekonstruotuose Tverų kultūros namuose. Paminėjo labiausiai pasisekusį ir turbūt  šilčiausią renginį - Padėkos vakarą, kurio metu dėkojama tveriškiams, aplinkinių kaimų gyventojams už gerą širdį, jų nuveiktus darbus. Jis džiaugėsi sutvarkyta turgaviete, pasisekusiu 2012 m. renginiu „Tverai rodo“, kuomet jaunieji tveriškiai kūrė nuotaikingus, linksmus filmukus, priminsiančius miestelio istoriją. Per trejus metus įvyko daug gražių renginių, mokomųjų seminarų, išvykų, įsigyta sporto inventoriaus. Vykdant projektus pastatytas Tverų istoriją ir apylinkes pristatantis informacinis stendas, atnaujinta interneto svetainė, išleista lankstinukų atvykstantiems svečiams, turistams. J. Rekašius priminė, kad bendradarbiaujant su „Vagos“ leidykla, Tverų bendruomenė siekia iki 2016 m. inicijuoti Tverų valsčiaus istorijos knygos leidybą. Tai yra didžiulis darbas, kurį koordinuoja aktyvus bendruomenės narys Kazys Praeras.

 

Atsiskaitęs už nuveiktus darbus, J. Rekašius pasiūlė susirinkimo dalyviams pritarti Tverų bendruomenės garbės vardo suteikimui aktyviai tveriškei Reginai Radkevičienei ir sulaukė palaikymo. Jai padėkojo ir Rietavo meras A. Černeckis, įteikdamas padėkos raštą. Pasidžiaugęs Tverų bendruomenės aktyvumu, meras dėkojo ir bendruomenės pirmininkui J. Rekašiui. Jam ir kadenciją baigiančiai bendruomenės valdybai, taip pat dėkojo už nuveiktus darbus Tverų seniūnas A. Zalepūgas. Jis pirmininkui J. Rekašiui įteikė nuo visų tveriškių atminimo dovaną.

 

Kitas susirinkimo tikslas- naujos bendruomenės valdybos rinkimai. Visi susirinkusieji galėjo siūlyti Tverų gyventojus, aktyviai atstovausiančius Tverų bendruomenę. Iš pasiūlytų 16 kandidatų, išrinktai balsų skaičiavimo komisijai susumavus balsavimo rezultatus, į valdybą išrinkti daugiausiai palaikymo sulaukę: Aurimas Puidokas, Danėlė Grauslienė, Kazys Praeras, Algis Barsteiga, Danutė Zalepūgaitė, Jonas Rekašius, Loreta Lidekauskienė, Rasa Mačernienė ir Airida Košytė. Iš šių narių pirmininku buvo išrinktas A. Puidokas.

Renginio pabaigoje seniūnas A. Zalepūgas sėkmės palinkėjo naujai išrinktai valdybai, o atsipalaiduoti po darbų padėjo nuotaikingas grupės „Svajoklis“ koncertas.



1 slide SineWave