Tverų Logotipas
Mūsų rėmėjai:
Tverų herbas Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerija Lietuvos Leader Leader Kaimo Plėtros Fondas

Bendruomenių susitikimas

Paskelbta 2020-02-26

Atgal į visas naujienas

Naujienos nuotrauka

Gyvenimas, tai atversta švari knyga.
Rašau aš ją ir tie, kurie toli, šalia...
Penktajam puslapy, kai susitinka jis ir ji.
Suskamba muzika, pražysta rojaus sodai mūs širdy.

(D. Bukavickytė –Bomblauskienė)

 

         Paskutinį vasario sekmadienį  Tveruose pražydo rojaus sodai ir skambėjo muzika: į bendruomenės organizuotą susitikimą atvyko Degaičių, Pavandenės, Varnių ir Rusnės bendruomenių atstovai. O bendravimo šiandien taip trūksta! Teisinamės, kad neturime laiko, kad darbai neužbaigti laukia, o iš tiesų tai toks šiuolaikinis mūsų gyvenimas, laikas, pasaulis... O gal kokie mes, toks ir gyvenimas... Tačiau atvykusių svečių nuotaikos ir entuziazmo negadino nei apsiniaukęs dangus, nei toks gyvenimas. 

            Pilni jaunatviškos energijos, optimizmo, neišsenkančio žingeidumo mūsų kviesti svečiai, klausydami gido Kaziaus (taip Kazys Praeras visada prisistato), susipažino su miestelio istorija, apsilankė gimnazijos muziejuje, bažnyčioje. Lopaičių piliakalnio aikštelėje su žemaitiškomis dainomis svečius pasitiko Tverų kultūros namų folkloro ansamblis ,,Kermušie”. Svečiai, pasivaišinę karšta arbata ir žemaitiškais pyragėliais, patraukė šventvietės link. Tikromis ir truputį išgalvotomis istorijomis gidas  taip sudomino svečius, kad jie nė trupučio neskubėjo grįžti į kultūros namus, kur  laukė romansų atlikėjai.

              Po širdį veriančių meilės dainų, kiekviena bendruomenė pasidalino savo patirtimi, nuveiktais darbais, negailėdamos gražių padėkos žodžių bendruomenių nariams už jų darbą ir atsidavimą. Kiekviena bendruomenė turėjo kuo didžiuotis: novatoriškomis idėjomis, naujomis iniciatyvomis, įgyvendintais projektais ir svarbiausia – darbščiais ir kūrybingais žmonėmis.

            Svečiai gyrė mūsų šeimininkės Alminos išvirtą košę, Irmos keptą tortą ,,Medutį”. O mes nelikome abejingi gausioms svečių vaišėms!

        Visada puiku išeiti iš uždaro bendravimo rato, sutikti naujų draugų, mokytis iš kitų patirties, surasti savo klaidas, paįvairinti veiklą. Norėjosi naktinėti, iki paryčių kalbėtis su gerais draugais apie meną, ateities planus, gyvenimą...

        Tverų bendruomenės valdyba nuoširdžiai dėkoja seniūnui, klebonui, kolektyvui ,,Kermušie”, Virginijai, Irenai, Alminai, Nijolei, Irmai, Danutei, Airidai, Kęstučiui ir Vytautui.

            Ačiū visiems už pagalbą, nuoširdžią  bendrystę, palaimintas akimirkas, džiugias emocijas ir gerus žodžius.

 

Tverų bendruomenės valdyba

 

 



1 slide SineWave