Tverų Logotipas
Mūsų rėmėjai:
Tverų herbas Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerija Lietuvos Leader Leader Kaimo Plėtros Fondas

Darom 2015

Paskelbta 2015-04-27

Atgal į visas naujienas

Naujienos nuotrauka

Vieną saulėtą ir pavasariškai šiltą šeštadienio rytą pilietiški tveriškiai rinkosi prie Tverų seniūnijos. Buvo organizuojama  jau tradicine tapusi talka ,,DAROM-2015”. Pakelti šiukšlę juk nieko nekainuoja, o gražiau gyventi norime visi. Šiemet talką organizavome balandžio pradžioje. Būrys tveriškių bendromis jėgomis  tvarkė lankomiausią Rietavo savivaldybėje- Lopaičių piliakalnį ir jo prieigas. Kasdien ši lankytina vietovė traukia lankytojus iš įvairių Lietuvos kampelių, tad populiarinant šį objektą, būtina apsišvarinti atėjus pavasariui. Talkininkai dirbo iš peties: pjovė krūmus, rinko šakas, tvarkė takus, rinko šiukšles.

 

Lopaičių piliakalnis – ne vienintelė vieta, kuria aktyviai rūpinasi tveriškiai. Kiekvienas  tveriškis tvarkosi aplink savo sodybą, puošia ir gražina aplinką. Tvarkomas miestelis džiugina ne tik pačius gyventojus, bet ir atvykstančius turistus bei miestelio svečius.

 

Akcijos ,,DAROM“  tikslas - ne tik aplink surinkti atliekas ir padaryti Lietuvą švaresnę, bet ir skatinti bendruomeniškumą, savanorystę, kurios šiai diena stinga. „Pradėkim nuo savęs” - tai galėtų tapti nauju akcijos  šūkiu, su kuriuo kiekvienas iš mūsų turėtų prisidėti prie šios akcijos, paskatinti savo kaimyną ir draugus tai padaryti. Kaip žinia, geras pavyzdys yra užkrečiamas.



1 slide SineWave