Tverų Logotipas
Mūsų rėmėjai:
Tverų herbas Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerija Lietuvos Leader Leader Kaimo Plėtros Fondas

JUNKIS PRIE ŽEMĖS!!!!

Paskelbta 2018-03-12

Atgal į visas naujienas

Naujienos nuotrauka

Artėja 2018-ųjų „Žemės valanda“. Tai viso pasaulio akcija, skatinanti valandai išjungti elektros prietaisus, kad visi žmonės prisimintų, kiek tai kainuoja žaliajai planetai. Tūkstančiai miestų ir vietovių visoje planetoje išjungia šviesas, televizorius, fenus su simboline žinute: antros Žemės neturime.

Viena valanda apšviesti pasaulio visuomenei – tai daug ar mažai? Elektros energijos gamyba – tai vienas iš svarbiausių klimato kaitos veiksnių. Jį reikėtų spręsti ne valandą, ne dieną, o ištisus metus. Tačiau šiandien svarbiausia suklusti, pabusti ir susijungti tiems, kam planetos ateitis – ne vis vien. Kartu rasime tikrus sprendimus.
Kviečiame Jus prisidėti prie šios globalios iniciatyvos, kuri iš visuotinės tradicijos gali peraugti į kitokią – ateities visuomenę. 

Jūs galite padėti Žemei ir šiai iniciatyvai visai simboliniu ar didesniu įsitraukimu:
- Kovo 24 d. 20:30 vietos laiku valandai išjunkite gyvybiškai nebūtinus elektros prietaisus namuose, biure ar kitose jums prieinamose erdvėse
- Paraginkite tai padaryti šeimos narius, bendradarbius, narius/darbuotojus ir pažįstamus – pakvieskite visus į šį renginį
- Ateikite į viešą renginį (žvakučių akciją) Jūsų mieste arba, jei tokio šiemet nėra, inicijuokite. Tinka ir susirinkimas su žvakėmis, jų išdėliojimas 60+ forma, fotografavimas (akcijos metu vyks fotokonkursas) čia pat jūsų kieme ar bendruomenėje! Būtų ypač svarbu, jei tokiam renginiui galite pasiūlyti performansą, šokį, akustinių muzikos kūrinių ar kitokių pasirodymų, kurie pagyvintų vakarą.
- Dalyvaukite kovo 20 d. vyksiančioje klimato kaitos konferencijoje, skirtoje Žemės dienai
- Paremkite iniciatyvą lėšomis arba priemonėmis (žvakėmis ir kt.), informacine sklaida
- Prisidėkite prie kitų Žali LT edukacinių ar ekologinių veiklų.

Akcijos renginys Vilniuje vyks kovo 24 d. 20:30 Katedros aikštėje.



1 slide SineWave