Tverų Logotipas
Mūsų rėmėjai:
Tverų herbas Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerija Lietuvos Leader Leader Kaimo Plėtros Fondas

Lietuvos kaimo seniūnijų sporto ir kultūros šventėje Rokynė 2009

Paskelbta 2012-11-17

Atgal į visas naujienas

Naujienos nuotrauka

Birželio 20-21 dienomis Raseinių rajone, Palūksčio dvare – kaimo turizmo sodyboje ,,Rokynė'' vyko Lietuvos kaimo seniūnijų sporto ir kultūros šventė, kurioje dalyvavo geriausi kaimo seniūnijų sportininkai iš 31 respublikos savivaldybės.

 

Šios šventės tikslas- kuo daugiau kaimo gyventojų įtraukti į sporto sąjūdį, propaguoti kaimo seniūnijose turiningą laisvalaikio praleidimą, puoselėti kūno kultūrą ir sportą.

 

Šventę organizavo Kūno kultūros ir sporto departamentas prie LR Vyriausybės bei Lietuvos kaimo sporto ir kultūros asociacija ,,Nemunas''.

 

Šventės dalyviai jėgas išbandė krepšinio, tinklinio, šaškių, šachmatų, smiginio, rankų lenkimo, virvės traukimo, svarčių kilnojimo ir galiūnų trikovės varžybose. Tarpusavyje jėgas išbandė ir seniūnai. Jiems teko šaudyti iš lanko, mėtyti smiginį ir ridenti rinką. Atskirų rungčių nugalėtojai buvo apdovanojami taurėmis, prizininkai medaliais ir diplomais. Taip pat buvo ,, Nemuno'' asociacijos įsteigtomis taurėmis ir padėkos raštais buvo apdovanotos 6-ios geriausiai pasirodžiusios savivaldybės ir 6-ios seniūnijos.

 

Rietavo savivaldybei šioje šventėje atstovavo Rietavo ir Tverų seniūnijų sportininkai. Tverų seniūniją atstovavo 31 sportininkas, jie dalyvavo faktiškai visose rungtyse, išskyrus tinklinį ir vyrų krepšinį. Nors atskirose rungtyse medalių iškovoti ir nepavyko, tačiau visi mūsų sportininkai kovojo negailėdami savo jėgų ir gėdos seniūnijai nepadarė. Geriausiai iš tveriškių pasirodė, ir tik per žingsnį nuo medalių buvo, IV-as vietas iškovoję: rankų lenkimo rungtyje – Eugenijus Rapalis; svarsčių kėlimo rungtyje- Paulius Rapalis; merginų krepšinio komanda- Eglė Bružinskytė, Lijana Lidekauskaitė, sesutės Rita ir Justina Butkutės; moterų virvės traukimo komanda – Irena Gusčiuvienė, Andžela Rapalienė, Rasa Rapalienė, Virginija Zalepūgienė, Jolanta Baikauskienė ir Vitalija Vitkutė.

 

Suvedus visus rezultatus, išaiškintos šešios geriausiai pasirodžiusios savivaldybės ir seniūnijos.

 

AKTYVIAUSIOS SAVIVALDYBĖS

 

1. Telšių rajono savivaldybė

2. Šiaulių rajono savivaldybė

3. Rietavo savivaldybė

4. Radviliškio rajono savivaldybė

5. Ukmergės rajono savivaldybė

6. Raseinių rajono savivaldybė

 

AKTYVIAUSIOS SENIŪNIJOS

 

1. Tverų sen. Rietavo sav.

2. Upynos sen. Telšių sav.

3. Deltuvos sen. Ukmergės sav.

4. Vadoklių sen. Panevėžio raj. sav.

5. Sedos sen. Mažeikių sav.

6. Dovilų sen. Klaipėdos raj. sav.

 

Už aktyvų dalyvavimą seniūnijų sporto ir kultūros šventėje Tverų seniūnijai, Lietuvos kaimo sporto ir kultūros asociacijos ,,Nemunas'' prezidentas Vytautas Grušauskas, asociacijos,, Nemunas'' pirmininkas Kęstutis Levickis, įteikė Lietuvos kaimo kaimo sporto ir kultūros asociacijos ,,Nemunas“ padėką ir gražuolę taurę.



1 slide SineWave