Tverų Logotipas
Mūsų rėmėjai:
Tverų herbas Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerija Lietuvos Leader Leader Kaimo Plėtros Fondas

Nepraleiskite progos paremti Tverų bendruomenę

Paskelbta 2016-04-23

Atgal į visas naujienas

Naujienos nuotrauka

Skirti 2% paramą paprasta visiems. Visi dirbantys moka pajamų mokestį, kurį vėliau LR Vyriausybė, paskirsto jos manymu svarbiausioms sritims. Kiekvienas mokesčių mokėtojas turi teisę kasmet skirti dalį (iki 2%) gyventojų pajamų mokesčio (GPM) pasirinktai organizacijai ir nuspręsti, kaip turėtų būti panaudojami 2 proc. nuo jo sumokėto pajamų mokesčio. Prašymą reikia pateikti iki gegužės 2 d. Paprasčiausias būdas tai padaryti- prisijungti prie Elektroninės deklaravimo sistemos (EDS)  ir užpildyti FR0512 formą.Tverų bendruomenės paramos gavėjo identifikacinis numeris (kodas) – 171676569

 

             Taip pat norėtume pažymėti, kad šie metai Tverų miesteliui ypatingi - sukanka 765 metai, kai pirmą kartą Tverų vardas minimas rašytiniuose šaltiniuose Ipatijaus kronikoje. Būti Senovės Žemaičių sostine ne tik garbė, bet ir pareiga. Turime skatinti saviškius ir svečius didžiuotis tvirta Senovės Žemaičių sostinės tapatybe, unikaliomis tradicijomis ir paveldu. Turime sugriauti mitą apie žemaičių uždarą būdą ir visiems parodyti, kokie mes aktyvūs ir unikalūs.

                Kaip ir kasmet, taip ir šiais metais, liepos 1-3 d. bus organizuojama šventė ,,Tveriškių sueiga -2016“. Jubiliejinių metų proga įsipareigojame Tverus pristatyti kaip istorinį, kultūrinį regioną, parodyti koks unikalus Žemaitijos kampelis su savo istorija ir tradicijomis. Norime parodyti, kad viskas prasideda nuo mūsų meilės savo miesteliui, nuo aplinkos, kurioje gyvename, nuo istorijos ir ateities, kurią patys kuriame. Šiais metais, net tris dienas truksiančioje šventėje, laukia daugybė staigmenų. Nepraleiskite progos, tai puiki galimybė ne tik padėti, bet ir patiems gauti naudingos patirties.

              Penktadienį (liepos 1 d.) vyks Konferencija, kurios metu bus pristatoma medžiaga ,,Tverų valsčiaus“ knygai, mėgėjų teatras parodys spektaklį, veiks fotografijų paroda. 

                Šeštadienį (liepos 2 d.) vyks įvairios sportinės varžybos ir tradicinės masinės bėgimo varžybos ,,Vykinto“ taurei laimėti. Po varžybų nugalėtojų apdovanojimų ceremonijos, koncertuos Valstybinis dainų ir šokių ansamblis „Lietuva“ . O skambant Deivydo Basčio dainoms, šėlsime iki vėlumos.

            Sekmadienio (liepos 3 d.) rytas taip pat prasidės pramogomis ir atrakcijomis. Miestelio aikštėje šurmuliuos prekybininkai ir amatininkai, veiks vaikų atrakcionų miestelis. Bažnyčioje galėsite  pasiklausyti kamerinės muzikos koncerto. Vidurdienį Tverų bažnyčioje prasidės iškilmingi Švč. Mergelės Marijos Apsilankymo Atlaidai. Šventės pabaigai, gimnazijos kiemelyje, savo dainas ir muziką dedikuos kaimo kapela "Sodžius" ir Tverų folklorinis ansamblis.

 

                   Visiems  gerai žinoma, kad kiekvienai veiklai reikia ne tik laiko, darbo, bet ir lėšų. Norint aukštai iškelti bet kokio projekto vėliavą, reikia turėti ir finansinį pagrindą. Prašyti paramos nėra lengva. Džiaugiamės, kad kasmet sulaukiame vis daugiau paramos tiek savanoriškais darbais, tiek pinigais, tiek naujomis idėjomis - ir už tai esame be galo dėkingi. Vis daugiau rėmėjų prisijungia prie mūsų renginių gera valia. Jaučiame augantį visuomenės dėmesį, džiaugiamės, kad dauguma labai geranoriškai reaguoja į pagalbos prašymą.  Nuoširdžiai dėkojame nuolatiniams rėmėjams, vietiniams verslininkams, ūkininkams, kurie niekada nelieka abejingi ir prisideda prie šventės organizavimo. Maloniai Jūsų prašome, pagal galimybes, ir šiais metais paremti šventę. Paramą jau dabar galite pervesti į Tverų bendruomenės sąskaitą LT607300010077786477.

                Visuomenės savanoriška parama visada labai naudinga. Pažadame dėti visas pastangas, kad Tverai, Senovės Žemaičių sostinė, galėtų didžiuotis, turėdami tokį didelį visuomenės palaikymą ir paskatinimą. Tikimės, kad ji kasmet augs, klestės ir vis daugiau žmonių norės čia sugrįžti.

 

Ačiū, kad visada esate su mumis. Ačiū už supratimą ir palaikymą!

Šventės organizacinės grupės vardu –

seniūnas Antanas Zalepūgas



1 slide SineWave