Tverų Logotipas
Mūsų rėmėjai:
Tverų herbas Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerija Lietuvos Leader Leader Kaimo Plėtros Fondas

Pabaigos neturintis Paulius Širvys

Paskelbta 2020-10-05

Atgal į visas naujienas

Naujienos nuotrauka

Tikriausiai nerasime nė vieno, kuris nežinotų, kas yra Paulius Širvys. Jis neatsiejamas nuo savo eilėraščių, o eilėraščiai – nuo jo. Poezija buvo vienintelis jo turtas… Nerašęs valdiškos poezijos, mylimas, giriamas, gerbiamas, laukiamas ir… velnioniškai vienas“.

 

Šiais metais, Pauliui Širviui, poetui  iš Dievo, kuris Lietuvai paliko daug daugiau, nei ji jam dovanojo, sukanka 100 metų ! Visas amžius. Per visą Lietuvą skamba pagal jo eiles kurtos dainos,  poeziją skaito ir kaimo žmogus, ir miestietis.

 

Besibaigiantis rugsėjis sukvietė ir tveriškius, neabejingus literatūrai, į šio mylimo poeto jubiliejų. Jo kūrybą – daugiau ar mažiau paties biografiją, skaitė aktorius, renginių vedėjas Modestas Vaitkevičius, dainavo Naisių vasaros teatro aktorė Gintarė Daniusevičiūtė-Vaitkevičienė. Scenografija, lankstinukais ir  dekoracijomis pasirūpino dailininkas, menininkas, floristas, tiesiog grožio kūrėjas - Evaldas Jasiūnas. Vakaro metu skaitomos eilės tirpdė abejingumą,  šildė ne vieną  širdį, užbūrė nepavaldžios, pakylėtos meilės jausmu…

 

Paulius Širvys, grynuolis iš lyrikos platybių, turėjęs tikrą Dievo talentą, neturi pabaigos. Jo kūryba ir gyvenimas – be pabaigos.

 



1 slide SineWave