Tverų Logotipas
Mūsų rėmėjai:
Tverų herbas Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerija Lietuvos Leader Leader Kaimo Plėtros Fondas

Poledinės žūklės varžybos Tverai-2015

Paskelbta 2015-03-01

Atgal į visas naujienas

Naujienos nuotrauka

Vasario 22 dieną Tverų sporto klubas ,,Vykintas“ organizavo žvejams šventę- poledinės žūklės varžybas ,,Tverai-2015“. Tokia šventė ant Patverio tvenkinio ledo organizuojama jau antrus metus ir sutraukia daug žvejų ir žiūrovų. Šiais metais varžybose dalyvavo net 14 komandų, iš Klaipėdos, Telšių, Varnių, Dovilų, Rietavo ir Tverų, viso 42 dalyviai. Varžybų dalyvius pasveikino Tverų seniūnas Antanas Zalepūgas ir sporto klubo ,,Vykintas“ pirmininkas Juozas Norkevičius. Po gražių sveikinimo žodžių, žvejai pasklido po visą Patverio tvenkinį ieškoti geriausio laimikio.

 

Varžybos tęsėsi 4 valandas. Ir nors dauguma žvejų skundėsi, kad kibimas ne per geriausias, tačiau rezultatai parodė visai ką kitą. Tiek žuvies šiame tvenkinyje dar nebuvo pagauta nei per vienas varžybas. Pasvėrus visų žvejų laimikius paaiškėjo, kad pagauta net 79,35 kg. žuvies. Pagrinde tą dieną kibo kuojos ir ešeriai, o Egdūnui Šimkui iš Telšių kiek netikėtai pavyko išlupti gana gražią lydekaitę, kuri tuoj pat buvo paleista atgal į eketę.

 

Suvedus rezultatus išaiškėjo, kad labiausiai sekėsi Telšių ,,Mastis-1“ komandos žvejams- Kęstučiui Kovui, Raimundui Tiškinui ir Tomui Racevičiui, kurie pagavo 12,95 kg. žuvies ir iškovojo pirmąją vietą. Antrą vietą iškovojo Klaipėdos žvejų klubo ,,Kurėnas“ žvejai- Raimondas Jocys, Edvardas Keras ir Eduardas Keras, kurie pagavo 11,85 kg. žuvies. Treti liko Varnių ,,Lukstas-1“ komandos žvejai- Linas Rubavičius, Romas Verikas ir Rimantas Kveinys pagavę 8,65 kg žuvies.

 

Iš varžybose dalyvavusių 4 tveriškių komandų, geriausiai sekėsi ,,Tverų dublis“ komandai, kurią atstovavo Valerijus Kudriavcevas, Tomas Kudriavcevas ir Andrius Grinius. Jų laimikis- 7,05 kg. ir iškovota garbinga šešta vieta. Specialiu prizu apdovanotas didžiausią žuvį pagavęs žvejys. Juo tapo varniškis Juozas Šveistrys, pagavęs 0,150 kg. sveriantį plakį.

 

Šių metų varžybose dalyvavo daug garsių visoje respublikoje žvejų, kurie pastoviai dalyvauja įvairiose respublikinėse ir tarptautinėse varžybose, todėl tveriškiams žvejams buvo puiki proga susipažinti su jų žvejojimo technika, naudojama apranga, žvejybos įrankiais, jaukais bei masalais. Tai tiek žvejams, tiek gausiai susirinkusiems žiūrovams paliko neišdildomą įspūdį.

 

Po varžybų visi žvejai ir žiūrovai galėjo pasmaguriauti gardžia žuviene, kurią išvirė tveriškiai Petras Rekašius ir Alvydas Meškauskas.

 

,,Vykinto“  sporto klubo vardu noriu padėkoti visiems prisidėjusiems prie šio renginio ir ypač Pranui Pliuškiui už pagalbą ir  materialinę paramą pravedant šventę.

 

Sporto klubo ,,Vykintas“ pirmininkas Juozas Norkevičius

Nuotraukos iš varžybų.



1 slide SineWave