Tverų Logotipas
Mūsų rėmėjai:
Tverų herbas Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerija Lietuvos Leader Leader Kaimo Plėtros Fondas

Pramoga mažiausiems tveriškiams

Paskelbta 2020-10-26

Atgal į visas naujienas

Naujienos nuotrauka


Tverų bendruomenė parengė ir įgyvendino 2020 metų nacionalinės paramos kaimo bendruomenių  projektą „Žaisk ir auk“ pagal veiklos sritį ,,Kaimo vietovės viešųjų erdvių sutvarkymas, pritaikant jas kaimo gyventojų poreikiams.


Įgyvendinant vietos projektą  įrengta vaikų žaidimų aikštelė – mažiesiems tveriškiams pastatytas žaidimų kompleksas „Lokiukas“ su čiuožykla, lipynėmis, karstyklėmis, kuriame naudojami stogeliai ir dekoruotos kolonos. Ryškiaspalvės dekoracijos traukia akį ir įkvepia juos smagiems žaidimams bei lavina vaizduotę. Maža to, vaikams tai ne šiaip žaidimas, o kartu ir smagi treniruotė. Karstydamiesi jie stiprina savo raumenis, lavina judesių koordinaciją, išmoksta lengviau orientuotis erdvėje, išmoksta aiškiau įvertinti atstumus iki juos sudominusių objektų. Lakstydami ir kvailiodami būryje jie susiranda draugų, mokosi bendrauti, neužgauti kitų, palaukti savo eilės prie čiuožyklos ir kt. Šalia pastatytos balansinės sūpynės. Vaikai labai džiaugiasi dvivietėmis spyruoklinėmis sūpynėmis „Kupranugaris“.


Įsigyta ir lauko pavėsinė, kuri gali būti pritaikoma lauko klasei. Panaudojant 2020 m. nacionalinės paramos (4929,37 Eur), savivaldybės finansinės paramos (493Eur) ir Tverų bendruomenės (128 Eur) lėšas sukurta universali poilsio ir laisvalaikio erdvė prie Tverų gimnazijos, esanti  miestelio viešojoje erdvėje, siekiant sudaryti sąlygas aktyviai ir turiningai leisti laiką Tverų  miestelyje.


Vaikai - mūsų ateitis. Bendruomenė siekia pagerinti pačių mažiausiųjų tveriškių ir aplinkinių kaimų vaikų  laisvalaikio praleidimo sąlygas. Projekto įgyvendinimu rūpinosi projekto vadovė Loreta Lidekauskienė, bendruomenės valdybos pirmininkas Aurimas Puidokas, bendruomenės valdybos nariai Rasa Mačernienė, Saulius Kuzminskis Bendruomenės nariai prisideda prie projekto įgyvendinimo tvarkydami aplinką, paruošdami teritoriją vaikų žaidimų aikštelės įrengimui, administruodami projektą (projekto vadovas ir buhalteris).


 



1 slide SineWave