Tverų Logotipas
Mūsų rėmėjai:
Tverų herbas Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerija Lietuvos Leader Leader Kaimo Plėtros Fondas

Sporto ir meno šventėje Žemaitijos sostinei – 560

Paskelbta 2012-11-18

Atgal į visas naujienas

Naujienos nuotrauka

2010 m. rugpjūčio 27-28 dienomis Telšių raj. Ryškėnų pagrindinėje mokykloje, ir Telšių VŠĮ V. Borisevičiaus gimnazijos sporto salėje, vyko Telšių rajono Ryškėnų seniūnijos sporto ir meno šventė ,,Žemaitijos sostinei - 560‘‘. Sportines varžybas vykdė Ryškėnų sporto klubas ir Telšių sporto ir rekreacijos centro teisėjų kolegija, kultūrinę-meninę dalį organizavo Ryškėnų kultūros centras. Į šias varžybas buvo kviečiami Telšių raj. seniūnijų, bendruomenių, sporto klubų bei atskirų šeimų komandos, o taip pat kviesti svečiai iš visų Žemaitijos kaimiškųjų savivaldybių.

 

Šioje šventėje dalyvavo ir trys Tverų sporto klubo ,,Vykintas“ komandos. Tokiose varžybose tveriškiai dalyvavo pirmą kartą. Tai tikrai ne tradicinės varžybos, tai vyrų keturkovė, moterų trikovė ir šaškių – šachmatų dvikovė kurioje galėjo dalyvauti ne jaunesni kaip 40m dalyviai. Varžybos buvo komandinės, kiekvienos komandos sudėtis – 3 žaidėjai.

 

Vyrų keturkovėje vyrai varžėsi pasirinktinai:

  1. Stalo tenisas arba smiginis.
  2. 24 kg. svarsčio rovimas viena ranka arba šaškės.
  3. Šachmatai arba baudų metimai.
  4. Rankos lenkimas dešine ranka arba prisitraukimai.

 

Moterų trikovėje buvo šios rungtys:

  1. Stalo tenisas arba smiginis.
  2. Šachmatai arba baudų metimai.
  3. Šaškės arba atsilenkimai.

 

Kiekvienos rungties nugalėtojas savo komandai atnešdavo 10 taškų, 2 vieta-8 taškai, 3 vieta-7 taškai ir t. t. komandos nugalėtojos ir atskirų rungčių nugalėtojai buvo išaiškinami, susumavus visus surinktus taškus.

 

Atvykę į šią šventę buvome maloniai nustebinti be galo šiltu varžybų organizatorių priėmimu, įspūdinga sportine baze ir varžybų dalyvių gausa. Dalyvavo apie pusantro šimto sportininkų iš visos respublikos. Nors tveriškiai tokiose varžybose dalyvavo pirmą kartą ir neturi patirties, tačiau pasirodė gana šauniai. Visose rungtyse nugalėtojomis tapo Ryškėnų sporto klubo komandos. Šauniai šiose varžybose pasirodė tveriškių trikovininkių komanda, kurią atstovavo Birutė Umantienė, Loreta Lidekauskienė ir Irma Barsteigienė, jos nusileido tik šeimininkėms ir iškovojo II-ą vietą.

 

Individualiai tarp šaškininkių I. Barsteigienė taip pat iškovojo II-ą. vietą. Nedaug trūko, kad prizininkais šaškių – šachmatų dvikovėje taptų ,,senjorų“ komanda, kurią atstovavo Česlovas Rapalis, Pranas Sūdžius ir Pranas Rapalis. Vyrų keturkovės komanda, kuriai atstovavo Eugenijus Rapalis, Juozas Norkevičius ir Tadas Bagočius pasidalijo trečia ir ketvirta vietomis, su Telšių gelbėtojų tarnybos komanda. Tačiau svarbiausia ne rezultatai, bet tai , kad maloniai praleidome laiką, suradome naujų draugų iš Mažeikių, Gargždų, kurie mus pakvietė dalyvauti pas juos rengiamose varžybose. Už šiltą priėmimą, draugišką atmosferą varžybose, nuoširdžiai dėkojame Ryškėnų pagrindinės mokyklos direktoriui Jonui Gauryliui, Ryškėnų sporto klubo pirmininkui Tomui Gauryliui. Manome, kad ši mūsų draugystė dar ilgai nenutrūks ir dar ne kartą susitiksime įvairiose varžybose.

 

Sporto klubo ,, Vykintas '' pirmininkas J. Norkevičius

 



1 slide SineWave