Tverų Logotipas
Mūsų rėmėjai:
Tverų herbas Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerija Lietuvos Leader Leader Kaimo Plėtros Fondas

Tveriškiai pristatė savo kraštą sostinėje

Paskelbta 2017-09-20

Atgal į visas naujienas

Naujienos nuotrauka

Saulėtą šeštadienio dieną, gausus būrys tveriškių (ir brandaus amžiaus žmonių, ir jaunimo) lankėsi Vilniuje. Senosios žemaičių sostinės atstovai važiavo ir savo miestelio, 2018-ųjų metų Mažąja Lietuvos kultūros sostine paskelbto, pristatyti, ir į kitų mažųjų kultūros sostinių atstovus pasižiūrėti.

 

Bendroje mažųjų kultūros sostinių palapinėje apsilankiusieji išvydo Tverų atributiką – senąjį krašto žemėlapį, vėliavą, pabendravo su tveriškiais gražia žemaitiška šnekta. Svečių gomurius tveriškiai pamalonino namine duona, pyragu, kvapniais lašinukais, sūriu, kitais skanėstais, kvietė atsigaivinti naminės giros gurkšniu. O kaip be stebuklingojo vandens iš Lopaičių šaltinio! Tverų atstovai sostinės svečiams parodė, kad yra ne tik svetingi, bet ir dainingi: Tverų kultūros namų folkloro ansamblis „Kermušie“, pasipuošęs tautiniais rūbais, atliko keletą dainų. Kol liejosi tveriškių dainos, susirinkusieji Katedros aikštėje galėjo pasigėrėti lauko ekrane rodomais Tverų krašto vaizdais.

 

Kol brandūs žmonės koncertavo ir kitus vaišino, jaunimas aplankė Vilniaus senamiestį, Katedrą, Rotušę, prezidentūrą ir dar patyrė daugybę įspūdžių.

 

O grįždami namo, surengė dainų varžytuves. Buvo labai smagu!

 

Renata Daukintytė



1 slide SineWave