Tverų Logotipas
Mūsų rėmėjai:
Tverų herbas Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerija Lietuvos Leader Leader Kaimo Plėtros Fondas

Tveriškių išvyka į folkloro festivalį Šakiuose

Paskelbta 2019-05-30

Atgal į visas naujienas

Naujienos nuotrauka

          Tverų kultūros namų folkloro ansamblis „Kermušie“  gegužės 12 dieną turėjo garbę atstovauti Žemaitijos regionui Šakių kultūros centro organizuotame folkloro festivalyje „Pavasarį sodus rėdo“. Festivalis organizuotas Šakių kultūros centro atidarymo po renovacijos ir folkloro ansamblio „Šakija“ veiklos 20 metų sukakties progai paminėti. Šventėje dalyvavo folkloro ansambliai iš visų Lietuvos regionų. Savo krašto etnokultūrą pristatė 10 folkloro kolektyvų. Tai iš ties didžiulis etnokultūrinis renginys. Renginį savo apsilankymu pagerbė seimo narė Irena Haase, Šakių rajono savivaldybės meras Edgaras Pilypaitis, Šakių rajono Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjo pavaduotoja Aurelija Papievienė.

         Ta diena, į Šakius vykstančius tveriškius džiugino ne tik geru oru, bet  ir Šakių kultūros centro „Šakijos“ ansamblio vadovės, pagrindinės festivalio organizatorės, Virginijos Snudaitienės dėmesiu jiems, kaip festivalio dalyviams ir geriems bičiuliams. Su „Šakijos“ kolektyvo nariais tveriškiai pažįstami, nuo 2017 metų, kai „Šakijos“ kolektyvas dalyvavo tveriškių organizuojamame tradiciniame renginyje – folkloro šventėje „Užsilkėpso aš ont kalna“ prie Lopaičių piliakalnio.

            Gidė Milda Prūsaitytė „Kermušies“ ansambliečius  pasitiko Jurbarke. Gidė supažindino su Jurbarko lankytinom vietom: aprodė puikiai renginių organizavimui pritaikytą Jurbaro parką, Jurbarko dvarą, trumpai supažindino su Jurbarko istorija. Paskui gidė palydėjo ir aprodė po Kidulių dvarą. Susipažinę su Kidulių istorija ir Kidulių dvaru, tveriškiai išvyko į Sudargą. Ten jų laukė Sudargo bibliotekininkė Valerija Endriukaitienė. Valerija, tarsi puikiausia gidė, papasakojo apie Sudargo praeitį ir dabartį, pavedžiojo po visus penkis aukščiausius Sudargo piliakalnius. Užlipę į piliakalnius, „Kermušiškiai“ grožėjosi nuostabiais vaizdais, Nemuno vingiais ir aukštais šlaitais.

          „Kermušies" ansamblio dalyviai grįžo pilni gražios šventės  ir ekskursijos įspūdžių, sutvirtinę senas pažintis ir sutikę naujų draugų. Už gerą, sėkmingą kelionę ir paslaugumą, tveriškiai dėkingi individualios įmonės direktoriui ir šauniam vairuotojui Algirdui Domarkui.

 

Tverų kultūros namų informacija



1 slide SineWave