Tverų Logotipas
Mūsų rėmėjai:
Tverų herbas Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerija Lietuvos Leader Leader Kaimo Plėtros Fondas

Tveruose paminėta Šv. Florijono diena

Paskelbta 2019-05-08

Atgal į visas naujienas

Naujienos nuotrauka

Šv. Florijono diena, gegužės 4 d. Lietuvoje buvo minima iki II-ojo Pasaulinio karo, o atkūrus nepriklausomybę ji vėl tapo ugniagesių ir gelbėtojų profesine švente. Saulėtą  gegužės 6–osios rytą, Tverų ugniagesių komandą  pasveikino Rietavo priešgaisrinės tarnybos  viršininkas A. Mickus. Viršininkas pristatė gaisrų statistiką ir pasidžiaugė mažėjančiu gaisringumu, gerėjančiu gyventojų  samoningumu ir saugumu.

 

Pasveikinti atvykęs Rietavo savivaldybės meras A. Černeckis ne tik įteikė dovanų, bet ir ugniagesius nudžiugino puikia žinia, kad artimiausiu metu bus renovuotas gaisrinės pastatas ir komanda aprūpinta moderniškesne technika.

 

Tverų seniūnijos seniūnas A. Zalepūgas, įteikdamas Tverų bažnyčios nuotrauką  ugniagesiams dėkojo už sąžiningą ir atsakingą darbą.

 

Tverų parapijos klebonas A. Pudžiuvelis pasveikino su profesine švente ir atsiprašė neturintis dovanų, bet pasižadėjo: ,,Mano dovana Jums – mano malda”. 

 

Tverų gaisrinės istoriją priminė ir  su profesine švente pasveikino tveriškis K. Praeras.  Ugniagesių šventėje dalyvavo ne tik visa dabartinė komanda, bet ir veteranai: A. Rėkašius, P. Rekašius, V. Gricius,  A. Lenkšas ir D. Praeras.

 

Rietavo policijos komisariato viršininkas M. Vaičikauskas padėkojo už komandinį darbą ir palinkėjo sėkmės. Sveikinimo žodžius tarė Tverų gimnazijos direktorė G. Kužmarskytė , asociacijos ,,Tverų bendruomenė” valdybos pirmininkas A. Puidokas ir Tverų kultūros namų vadovė I. Liškuvienė.

 

Renginio metu garbingi svečiai ir susirinkę tveriškiai turėjo galimybę susipažinti su gaisrine technika, ugniagesių tarnybos sąlygomis. Ugniagesių komanda pademonstravo turimą gaisrų gesinimo įrangą ir praktinius gebėjimus.

 

Po sveikinimų ir praktinių gebėjimų pasirodymo, visus susirinkusiuosius Rietavo priešgaisrinės tarnybos viršininkas A. Mickus pakvietė  pasivaišinti lauke virta gardžia koše ir saldumynais.

 

Tverų bendruomenės informacija



1 slide SineWave