Tverų Logotipas
Mūsų rėmėjai:
Tverų herbas Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerija Lietuvos Leader Leader Kaimo Plėtros Fondas

Užsilėpsu aš ont kalna 2015

Paskelbta 2015-07-07

Atgal į visas naujienas

Naujienos nuotrauka

Trečiasis festivalis "Užsilėpsu aš ont kalna" įvyko. Buvo gera matyti jog, net lietutis neišgasdino žiūrovų, kurie šiemet atvyko ne tik iš Tverų ir Rietavo apylinkių, bet ir iš Klaipėdos, Plungės, Varnių.


Džiugu ir tai, kad norinčių padėti ir paremti šiemet netrūko. Labai maloniai nustebino Klaipėdos medžiotojų klubas "Medeina" sutikęs vaišinti žiūrovus ir dalyvius stirnienos koše! Pagarba jiems. Dosnūs buvo ir saviškiai: Irena Mikienė vaišino visus norinčius savo pagaminta gira, asmeniškai parėmė V. ir A. Budriai bei R. ir V. Jurčiai. Tradiciškai geranoriška buvo ir Rietavo sav. (ypatingas ačiū adm. direktoriui Vytautui Dičiūnui).


Labiausiai džiugina festivalio organizacinė komanda. Kaip ir įprasta, stropiausiai į darbus organizuojant kibo Tverų seniūnijos seniūnas - Antanas Zalepūgas, kurį galime drąsiai vadinti Tverų kultūros namų bičiuliu ir bendražygiu. Ne ką mažiau padėkos ir pasididžiavimo nusipelnė ir Tverų turizmo centro vad. Irena Liškuvienė, kuri šiemet nepabūgo vesti renginio. AČIŪ Aurimui Puidokui - Tverų bendruomenės valdybos pirmininkui, kuris niekad nesako NE!


Šiemet festivalio programa buvo gausesnė ir solidesnė nei pernai.

Dalyvavo: 
Varnių reg. parko folkloro ansamblis “Druja” vad. Linas Šedvilas
Laukuvos kultūros namų vidurinio amžiaus tautinių šokių kolektyvas “Laukiva” vad. Olia Jogminienė
Rietavo sav. KC merginų šokių kolektyvas “Šarkelės” vad. Aldona Mickuvienė
Rietavo sav. KC kaimo kapela “Subata” vad. Aida Liutikienė
Na ir žinoma - 
Rietavo sav. KC Tverų filialo folklorinis ansamblis (arba TVERŲ FOLKLORO PAJĖGOS) vad. Kristina Katauskienė.
Renginį puikiai vedė Irena Liškuvienė ir Kazimieras Praeras, eiles skaitė skaitovės: Elytė Juozapaitienė, Elvyra Porucienė, Vanda Paliokienė,Virginija Praerienė.


Žinoma festivalio programa buvo dedikuota birželio 14. d. įvykiams paminėti. 
Tikimės jog įgavęs tinkamą pagreitį festivalis nestokos naujų idėjų ir kitąmet vėl sukvies visus mylinčius ietuvišką dainą į legendomis apipintą Lopaičių piliakalnį.

Nuotraukos MARIAUS MASLAUSKO, aprašė KRISTINA KATAUSKIENĖ.



1 slide SineWave